Nieuws

Sponsor een herdenkingssteen (audio)

Advertentie:

SLOOTDORP – Zaterdag waren Ina Hoogenbosch en Marieke Roos te gast in de studio bij Noordkop Nieuws. Zij namen het initiatief om op 20 maart 2020 voor iedere omgekomen bewoner van het Joods Werkdorp Slootdorp een herdenkingssteen te plaatsen.

Toen in 1941 het Werkdorp door de Duitsers ontruimd werd waren er een 300 tal leerlingen aanwezig in de leeftijd van veertien tot dertig jaar. Bijna 200 leerlingen hebben dit met de dood moeten bekopen, evenals een aantal begeleiders met hun gezin.

In de studio vertellen zij wat precies de bedoeling is met het plaatsen van de herdenkingssteentjes. U kunt zo’n steentje sponsoren voor € 25,- Andere kleinere bijdragen zijn uiteraard ook welkom. NL32RABO 0134 0952 86 ten name van Historisch Genootschap Wieringermeer onder vermelding van Joods Werkdorp.

Mailen kan naar: herdenkingssteentjes@ziggo.nl

Audiofragment Ina Hoogenbosch en Marieke Roos

[player id=62647]
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button