Uitgaan

Vleermuizen spotten in Eendenkooi ’t Zand

Adverentie

‘T ZAND – Vleermuizen spreken altijd tot de verbeelding. Het zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en overdag zie je ze eigenlijk nooit. Daarom organiseert Landschap Noord-Holland vrijdagavond 12 juli van 21.30 tot 23.00 uur een excursie door Eendenkooi ’t Zand.
De gids heeft een zogenaamde batdetector bij zich en een lamp om de vleermuizen te kunnen laten zien. Met de batdetector kun je het geluid dat vleermuizen uitzenden tijdens de jacht op prooidieren, zoals nachtvlinders, hoorbaar maken. Omdat iedere soort een eigen geluid heeft kun je er achter komen wat er rondvliegt.

Weer terug op het erf en je hebt er nog geen genoeg van…blijf dan gerust nog even. Aan het eind van de excursie staat een speciale nachtvlinderval opgesteld. Deze insecten worden actief in het donker en gaan op zoek naar geurige bloemen of rottend fruit. Met een zoete geur of met licht kun je deze vliegers goed lokken en dus bekijken.

Wanneer: Vrijdag 12 juli 2019 tussen 21:30 en 23:00 uur.
Waar: Bezoekerscentrum eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.

Reserveren: Graag aanmelden op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button