Hollands KroonJeugd

Groep 8 van Basisschool De Sluis schittert op het witte doek

Anna Paulowna – Door de corona-maatregelen kon de eindmusical van groep 8 van Basisschool De Sluis uit Anna Paulowna dit jaar niet doorgaan zoals gepland. In plaats een ‘gewone’ musical, waarbij iedere belangstellende aanwezig kon zijn, leek het dit jaar bij een film van de musical te blijven. Een film die de ouders, grootouders en overige belangstellenden dan thuis konden bekijken. Tenzij er uitgeweken kon worden naar een grote ruimte. Een zaal waar het publiek ruim uit elkaar kan zitten. Met een heel groot scherm. Zoals een bioscoop.

Het afhuren van een bioscoop was niet in de begroting van de school opgenomen. Daarom nam Simone Bosman van De Sluis contact op met de Hollands Kroonse Uitdaging. Met een goed onderbouwd verhaal vroeg zij een incidentele subsidie aan. Deze aanvraag werd gehonoreerd. Zodat bioscoop Kinepolis in Den Helder afgehuurd kon worden en er door de leerlingen toch op een mooie manier afscheid genomen kon worden van de basisschool.

Het werd een heel bijzonder afscheid. De hoofdrolspelers werden bij aankomst via de rode loper en met applaus onthaald. Waarna zij samen met hun grootste fans de musical op het grote scherm bekeken. Gevolgd door het officiële afscheid met persoonlijke gedichten. Een spectaculair einde van dit bijzondere jaar waar de schoolleiding met trots op terug kijkt.

De Hollands Kroonse Uitdaging helpt bij projecten die de leefbaarheid in Hollands Kroon ten goed komen. Liefst met gesloten knip, maar soms ook met een incidentele subsidie. Op de website www.hollandskroonseuitdaging.nl staat hoe ze dat doen en de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button