Hollands Kroon

Unieke en kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen

Lutjewinkel – Wooncompagnie organiseert een informatiebijeenkomst over het Thuishuis op 23 juli in Lutjewinkel. Het Thuishuis is een woongelegenheid voor alleenstaande van circa 60 jaar en ouder. Het voormalige woon-zorgcomplex in een groene parkomgeving wordt door bouwbedrijf Tuin getransformeerd. Het Thuishuis komt in het voormalig hoofdgebouw van het zorgcentrum Winkelmade.

Het is volgens Wooncompagnie belangrijk dat mensen zelf kunnen kiezen hoe zij willen wonen. Het Thuishuis is hier een concreet voorbeeld van. “Het Thuishuis biedt alleenstaande van circa 60 jaar en ouder, die soms op zichzelf willen zijn, maar ook de gezelligheid met elkaar willen opzoeken, een warm en fijn thuis”, aldus Roeland Gravestein, manager Bewoners bij Wooncompagnie.

Thuishuis
Het Thuishuis is een initiatief van de Stichting Thuishuis Winkel in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon en Wooncompagnie. Ze bieden een woongelegenheid aan zes bewoners die allen een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en pantry krijgen. Ze zullen de huiskamer, woonkeuken, hobbykamer en een logeerkamer voor gasten delen. Dat er behoefte is aan deze vorm van wonen en dat het werkt voor ouderen blijkt uit de ervaringen die in andere delen van het land zijn opgedaan.

Het Thuishuisproject wordt ondersteunt door vrijwilligers die de bewoners, indien nodig, ondersteuning en begeleiding kunnen bieden. Naast praktische ondersteuning stimuleren de vrijwilligers de bewoners om deel te nemen aan sociale activiteiten binnen het huis en in de wijk. Zo is er een grotere kans om eenzaamheid te voorkomen.

Coronaproof
Alleenstaande van circa 60 jaar en ouder zijn welkom tijdens de informatiemiddag op donderdag 23 juli. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in Cultuurschuur de Kolk aan Weereweg 32 in Lutjewinkel. Het programma start om 15:00 uur. De aanwezigen worden ontvangen met koffie en thee. De organisatie houdt zich tijdens de bijeenkomst aan de richtlijnen van het RIVM.

Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via janruyten@thuisinwelzijn.nl. Als er geen mogelijkheid is om langs te gaan tijdens de informatiebijeenkomst, dan kan er contact opgenomen worden met Jan Ruyten via 06 10967746 of kijk op www.thuishuiswinkel.nl en www.thuishuis.org.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button