Kop van Noord-HollandOverige

Az uit Indonesië zoekt een thuis in Noord-Holland Noord

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Tientallen uitwisselingsstudenten over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Indonesische Az. Voor haar is Travel Active op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste studente een fijn thuis kan bieden vanaf augustus 2021 tot in ieder geval de zomervakantie 2022.

De 17-jarige Az uit Indonesië is een leergierige, doelgerichte en optimistische meid met een passie voor make-up. Ze hoopt later een eigen praktijk te openen en te werken als dermatoloog. Daarnaast houdt Az van koken en probeert ze graag nieuwe recepten uit, voornamelijk heerlijke desserts. “Ik wilde altijd al op uitwisseling gaan. Ik kijk er daarom enorm naar uit om naar Nederland te komen en om kennis te maken met de Nederlandse cultuur, taal en onderwijs.” De Indonesische Az beter leren kennen? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Zij gingen al voor
Bij Familie Romeijnders-Van Ieperen woont sinds september de Japanse uitwisselingsstudente Hazuki. “Ik raad anderen echt aan om een keer een gastouder te worden voor een buitenlandse student. Je leert nog meer culturen en mensen kennen en het is leuk om jonge mensen een kans te geven dit te ervaren,” vertelt de gastmoeder. Zelfs in Coronatijd is een uitwisseling een bijzondere ervaring. “Doordat je veel thuis zit, leer je elkaar goed kennen. De band wordt steeds sterker. En zelfs tijdens deze moeilijke periode kan je het beste uit de uitwisseling halen. Voor hen is het een geweldige ervaring, en voor ons ook!”

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen kan een gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Gastgezinnen leren ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt. Wie staat open voor een andere cultuur met de taal en tradities van Az?

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coördinators van Travel Active. Er worden lokale trips georganiseerd door de Local Coördinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Nieuwsgierig geworden naar Az, de andere buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website www.travelactive.nl/high-school-holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button