Suns Dames winnen ook tweede duel in Quelderduijn

Den Helder – Vooral dankzij een prima eerste kwart hebben de dames van de Den Helder Suns ook hun tweede wedstrijd in Quelderduijn weten te winnen. Tegen QSTA United werd het zaterdagavond uiteindelijk 60-54.

De publieke belangstelling viel enigszins tegen, maar ongetwijfeld hadden de Suns concurrentie van het carnavalsfeest elders in de stad. Het had in elk geval geen invloed op de inzet in het eerste kwart, want daarin was de thuisploeg heer en meester. QSTA kwam moeizaam tot scoren, terwijl dat bij de Suns veel makkelijker ging. Het resultaat was een keurige 24-7 stand na de eerste tien minuten.

Of het gemakzucht was, uit het ritme door de korte pauze of gewoon pech blijft onduidelijk, maar in kwart 2 en 3 hadden de Helderse dames het een stuk lastiger met het vinden van de basket. De bezoekers wonnen zowel het tweede als het derde kwart, met als gevolg een 45-38 score op het bord bij het begin van de laatste tien minuten. Net op tijd bleken de Suns weer bij de les en mede dankzij enkele scores van Mecx van Linge kwam de overwinning toch niet in gevaar.

De volgende thuiswedstrijd is op 21 februari om 20.30 uur. Dan staat de halve finale van de bekercompetitie op het programma en is Grasshoppers de altijd lastige tegenstander.