Den HelderPolitiek

Crowdfunding voor standbeeld Bertus gestart

Advertentie:

Den Helder – De gemeente heeft besloten niet actief te zullen werken aan een standbeeld voor de overleden zeehond Bertus en het over te laten aan de inwoners zelf. Dit mag geen belemmering zijn als het aan de initiatiefnemers ligt. Er is daarom een crowdfunding actie gestart en de donaties stromen al binnen.

“Een beeld of plaquette van onze zeehond Bertus. Wij als bevolking van Den Helder willen graag door middel van crowdfunding een bedrag ophalen om dit te bewerkstelligen. We hopen een x bedrag op te halen en met lokale kunstenaars dit beeld op een prominente plaats te plaatsen zodat niet alleen wij maar ook bezoekers van onze stad hem niet vergeten en weten wie hij was en wat hij betekende voor ons allen”, zo valt te lezen bij de actiepagina op ‘gofundme’. Zeestad Staal is bereid gevonden om 25 procent van hun nieuwste project te doneren.

Verschillende politieke partijen hebben toegezegd ook te willen bijdragen aan het initiatief. Daarnaast is de hoop gevestigd op de Helderse ondernemers en de inwoners. Ten tijde van dit bericht hebben CDA en PvdA al de 100 euro gedoneerd die zij eerder beloofden tijdens de raadsvergadering. Via de afbeelding hieronder kan de pagina worden bezocht.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

  1. Gelukkig zijn er geen andere doelen meer die crowdfunding kunnen gebruiken. Wat een treurigheid, een beeld voor een overleden zeehond. En dan nog dit “Wij als bevolking van Den Helder” en
    “weten wie hij was en wat hij betekende voor ons allen”. Gekker moet het toch niet worden.

  2. Gelukkig mag ik zelf weten waaraan ik mijn zuurverdiende geld aan uitgeef.En wat mij betreft komen alleen de namen van de gene die gedoneerd hebben op de sokkel te staan.Niks namens de bevolking van Den Helder.

Wellicht ook interessant

Back to top button