Den HelderPolitiekVideo

De eerste 100 dagen van burgemeester Jan de Boer (video)

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer geeft in een ‘100-dagenfilm’ een inkijkje in wat hij deze eerste periode heeft gezien, wie hij heeft ontmoet en wat hij ervan heeft opgestoken.

Hij vertelt onder meer hoe hij gevallenen heeft herdacht op 4 mei en koninklijke onderscheidingen mocht uitdelen aan 12 betrokken inwoners. Hij zag hoe er in Den Helder gezorgd wordt voor kwetsbaren, ging langs scholen om een nieuwe naam te onthullen en het schoolplein te vergroenen en opende het watersportseizoen.

Burgemeester De Boer genoot van de artistieke nalatenschap De Nollen van kunstenaar Rudi van de Wint. Ook zag hij hoe een karakteristiek oud gebouw als School 7 een herbestemming heeft gekregen met zijn prachtige bibliotheek. Natuurlijk bracht hij een bezoek aan theater De Kampanje op Willemsoord. Het viel hem op dat Den Helder een ondernemende stad is, met creativiteit en innovatie in de haven, techniek, offshore, horeca en bloembollenteelt.

Hij sloot zijn eerste 100 dagen af met de uitreiking van cheques in het kader van de Aandacht voor elkaar-actie: de Ouderentour, de basketbalmeiden van Basketbalvereniging Den Helder en food2Share kregen elk 1250,- euro omdat zij Helderse inwoners door de coronaperiode hebben gesleept met hun initiatieven.

Veiligheid
Veiligheid tot slot, is een onderwerp dat hem als burgemeester en zeker als mens aan het hart gaat. ‘Hulp voor kwetsbare personen moet daar terecht komen waar het nodig. Fraudeurs en oplichters moeten we tijdig de pas afsnijden door zorg en veiligheid stevig met elkaar te verbinden.’ In de film geeft hij ook aan dat Den Helder voor de uitdaging staat om de generatie twintigers tot veertigers aan de stad te binden. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat dit lukt.’

De video wordt donderdagavond 8 juli ook vertoond in Cinema Zevenskoop, voorafgaand aan de film Nomadland die om 20.30 uur begint. Burgemeester Jan de Boer is daarbij aanwezig en zal in de pauze beschikbaar zijn om hierover in gesprek te gaan.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button