Den HelderJeugdVideo

Feestje ter ere van het wijkmanifest (video)

Advertentie:

Den Helder – Een klein feestje werd dinsdag gevierd op de Jac. P. Thijsseschool in Den Helder. Nadat ze eerder al een nieuw sportief, maritiem schoolprofiel kregen en een nieuw logo, kwam daar op dinsdag 6 juli de onthulling van het wijkmanifest bij. De wijkagent, wethouder Tjitske Biersteker, medewerkers van Mee & de Wering en de gemeente waren uitgenodigd om samen met de leerlingen dit moment te vieren.

Het manifest laat zien hoe je met elkaar om wilt gaan op school, maar ook in de wijk. Kinderen uit groep 7 die in de kinderwijkraad zitten bedachten samen de regels:
– In onze wijk sporten en spelen we met elkaar
– Helpen we elkaar
– Lossen we conflicten op
– Hebben we respect voor elkaar
– En voelt iedereen zich fijn.

Leerlingen van andere groepen mochten de tekeningen erbij maken, zodat iedereen op zijn of haar manier een steentje kon bijdragen. Joke Vorstman, leerkracht van de groep zegt: “Het manifest is de basis die gelegd word van hoe je met elkaar om gaat. Hoe kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Het doel is verbinding.” In het nieuwe jaar wordt ook het schoolplein aangepakt, zodat deze helemaal in het thema van de vreedzame school en wijk past.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button