Kop van Noord-Holland

GameDay weer van start in de Noordkop

Adverentie

Kop van Noord-Holland – GameDay wordt weer georganiseerd in Den Helder en Hollands Kroon. In Den Helder is de locatie dit jaar TekPark; gebouw 39, 1781 AS Willemsoord. In Hollands Kroon vindt het plaats in de Zuiderzee hal; Dokter Tamsma laan 1, 1771 AB Wieringerwerf.

In 2018 begon GameDay als een evenement, wat na gevolg van Corona maatregelen is aangepast naar een zes weken durend programma. In deze zes weken kunnen bezoekers gamen, sporten en op verschillende manieren met techniek in aanraking komen. Dinsdag 13 juli om 11.45 uur trapt de organisatie af met een graffiti workshop. Wethouders Peter de Vrij en Kees Visser zetten samen met kinderburgemeester Lotte Mollema hun handtekening op de achterwand van de megatent die zes weken lang alle jongeren welkom heet op Willemsoord. Ze spuiten het logo van de gemeente op het doek. Om 12 uur is de opening van het culturele en sportieve hart van deze zomer.

Try Out Park
Buiten op het grasveld op Willemsoord wordt een tent geplaatst en onder de naam Try Out Park kunnen bezoekers diverse clinics en workshops volgen. Stuntsteppen, drone racen, laser gamen, dans en nog veel meer. Meer informatie is te vinden via www.noordhollandactief.nl/activiteiten. Tegelijk kunnen mensen een bezoek brengen aan Tekpark/Bricks waar ze oneindig veel Lego vinden en kan bouwen wat ze maar willen. Hier presenteren diverse bedrijven technische zich aan de hand van uitdagende Lego opdrachten.

Wat Rabobank GameDay dit jaar extra bijzonder maakt is dat de game hal niet meer weggaat. Den Helder en de regio is een jongerenattractie rijker. Binnen TekPark staat wereldwijd het eerste esportscentrum in een metaal fabriek. Jaarrond zullen vanuit deze omgeving techniekactiviteiten worden georganiseerd, zoals robot competities, drone races en competities in educatieve computergames. TekPark is een structurele en innovatieve omgeving om jong en oud enthousiast te maken voor techniek.

Hollands Kroon
Het unieke van Rabobank GameDay Hollands Kroon is dat het in een sporthal plaatsvind. Hier kunnen mensen oneindig veel sporten. TeqBall, subsoccer, panna knockout, voetvolley en nog veel meer. Ook buiten en op diverse verenigingen worden er activiteiten verzorgt door partners stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, Link! en TeamSportservice. Mensen kunnen diverse clinics en workshops volgen, waaronder geocaching, laser gamen, yoga, touwtrekken en nog veel meer.

Kijk op www.game-day.nl voor meer informatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button