Hollands KroonPolitiek

Gebruik Mobipunten verschilt sterk van dorp tot dorp

Adverentie

Hollands Kroon – In de eerste helf van 2021 zijn de Mobipunten in de gemeente Hollands Kroon wisselend ontvangen. In Anna Paulowna en Den Oever zijn de deelfietsen bijvoorbeeld erg populair, maar in Middenmeer en Wieringerwerf worden ze amper gebruikt.

Bovenstaande blijkt uit een memo met aanvullende data die het college B&W aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Uit de memo blijkt verder dat het aantal fietsritten met de deelfietsen toeneemt en dat de gebruikers de ervaring gemiddeld een rapportcijfer van 9,2 geven. Volgens het college drukt de corona crisis de cijfers erg naar beneden, omdat inwoners minder vaak naar hun werk hoeven te reizen. Er waren in totaal 49 verschillende inwoners die gebruik hebben gemaakt van een deelfiets.

Bij de Mobipunten staan ook deelauto’s, waarvab de populairste locatie op dit moment ook Anna Paulowna is. In het eerste half jaar hebben de auto’s in totaal 930 kilometer afgelegd. Hoewel er ook grotere auto’s beschikbaar zijn worden vooral de kleinere gebruikt, waarschijnlijk omdat men de auto’s voornamelijk gebruikt voor korte ritten vanaf het Mobipunt naar werk of studie.

De ontwikkelingen rondom de Mobipunten worden voortgezet vertelde wethouder Theo Meskers in een toelichting: “De Mobipunten zijn een belangrijk middel om de bereikbaarheid op het platteland te verbeteren. Na de zomer volgt dan ook een uitgebreide promotiecampagne.” Uit een door Hollands Kroon uitgevoerde enquête blijkt namelijk dat er veel meer potentiële gebruikers zijn. Nadat de opstartfase gereed is zal de uitvoering overgedragen worden naar een door de Noordkop-gemeenten opgerichte uitvoeringsorganisatie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button