Hollands KroonSportVideo

Triathlon Nieuwe Niedorp: van local heroes tot topatleten (video)

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Het had weinig gescheeld of de vijfendertigste editie van de triathlon Nieuwe Niedorp was niet doorgegaan. In de nasleep van storm Poly was het even afwachten of het parcours op tijd vrijgemaakt kon worden. Met vereende krachten zijn alle bomen, takken en andere obstakels gelukkig op tijd verwijderd en klonk om twintig over zeven het eerste startschot.

“Het was echt even spannend”, vertelt organisator Miranda Schenk, “gisteravond werd het code oranje, en vanochtend code rood, maar vanavond zou het mooi weer zijn en daar hielden we aan vast.” Dat was maar goed ook, want anders waren de honderden deelnemers voor niets gekomen. Voor sommigen geen probleem, die woonden nog geen honderd meter van de start. Dat kenmerkt ook de triathlon in Niedorp, vindt Miranda. “Het is echt een dorpsevenement.”

Bij de junioren kwam Josh Garrone als eerste over de streep, Dieuwertje Bax won bij de dames en local hero Tristan Olij uit Winkel bij de heren. Het beste trio was De Gangmakers, bestaande uit Ivo Hofman (zwemmen), Nick Slijkerman (fiets) en Ronald Marees (lopen). De race werd dit jaar voor de 35ste keer georganiseerd en is de derde etappe van het Triathlon circuit. De volgende race is op 11 juli in Schagen en daarna zijn er nog etappes in Anna Paulowna en Dirkshorn.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button