Hollands KroonUitgaan

Viering met thema ‘spiegels’ in de Michaëlskerk

Advertentie:

Oosterland – OCM Zin in Oosterland organiseert zondag 16 juli een viering rondom het thema spiegels. De voorstelling vindt om 10:30 uur plaats in de Michaëlskerk.

Het voor de viering gekozen Bijbelverhaal is dat van David en Bathseba (2 Samuel 11). Koning David heeft alles wat zijn hartje begeert, inclusief een goed bezette harem. Maar op een dag ziet hij zijn buurvrouw, de beeldschone Bathseba, een bad nemen. Hij wordt verliefd op haar en laat haar bij hem thuis bezorgen. Ze wordt zwanger van hem en David stuurt haar man Uria naar het front, opdat hij snel zal sneuvelen. Dat gebeurt ook, waarna David haar in huis neemt en zij hem een zoon baart. Dat blijft niet zonder gevolgen.

Het inspireerde de werkgroep van dienst tot een beschouwing over macht en het misbruik daarvan en over slachtofferschap. “Soms moet iemand een spiegel worden voorgehouden of iets ergs overkomen, voordat hij of zij tot inkeer komt”, vertelt Jolieke Ellens van het secretariaat OCM Zin in Oosterland. “Je kunt niet eindeloos doorgaan met machtsspelletjes en je kunt ook niet in slachtofferschap blijven steken.”

Bijpassende liederen worden gezongen door het Museumkoor onder leiding van Karin Smits. Jan Dekker bespeelt daarbij het orgel, Annet de Groot de contrabas. Voor aanwezigen die goed willen meezingen: de liederen worden een kwartier van tevoren met de bezoekers doorgenomen.

Aanvang
De viering begint om 10:30 uur. Bij de viering wordt gecollecteerd voor het behoud van de kerk en haar activiteiten. Ook is er dan koffie en thee en gelegenheid tot napraten. Bezoekers kunnen op 100 meter afstand van de kerk parkeren aan de Keizerspoeldijk.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button