Sport

Video: Basisschool De Vlieberg wint weer bij schoolhandbal in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het was een sportieve dag voor de basisscholen in Den Helder. Zaterdagmiddag was namelijk alweer de tweede speeldag van schoolhandbal. Wethouder Fotigui Camara was ook aanwezig om de prijzen uit te delen.

Voor basisschool De Vlieberg was het de derde keer op rij dat ze kampioen zijn geworden. Een specifieke tactiek hebben ze niet. ”Het is gewoon goed spelen, goed overspelen en goed schieten”, vertelt één van de leerlingen. De fanatiekelingen van de school deden eerder ook al mee aan voetbal en basketbal, en wonnen deze wedstrijden ook.

Schoolhandbal zou ervoor moeten zorgen dat de jeugd in beweging komt en de sport wordt geïntroduceerd bij niet-sporters. ”Het is mooi dat je bij de schoolsporten mensen hebt die al op de sport zitten, en mensen die nog niet sporten. Zij komen samen in beweging en dat vinden we als gemeente erg belangrijk”, aldus Fotigui Camara.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button