Hollands KroonVideo

Polderse kermis met tal van vernielingen minder rustig verlopen dan gedacht

Advertentie:

ANNA PAULOWNA – De kermis in Anna Paulowna is minder rustig verlopen dan direct na afloop werd gedacht: er blijkt een waslijst aan vernielingen te zijn. Niet alleen een kleine twintig boompjes aan de Elzenhof zijn een kopje kleiner gemaakt, ook verkeersborden, plantenbakken en putdeksels moesten eraan geloven. De gemeente is logischerwijs niet blij.

Vlak na afloop bleek al dat er 17 bomen in de wijk Elzenhof Zuid door jongeren waren gesloopt. In de Facebookgroep ‘Je bent Polders als…’ zette een omwonende foto’s van het resultaat. Daar reageerden mensen massaal op: “Slaat nergens op, die vernielzucht”, “Jammer, dat vernielen snap ik nooit zo goed” en “Dit heeft niks met kermis te maken”.

Veel meer vernield
Maar er bleek veel meer te zijn vernield. De gemeente heeft een overzicht gemaakt.

Zo werd een paal van 3,5 meter inclusief verkeersbord uit de grond getrokken en in iemands tuin gegooid. Op het winkelplein werd een door ondernemers gevulde plantenbak met bloemen leeggehaald. Ook verdwenen er in de Wethouder Kloostermanstraat en De Eersteling vier putdeksels. In De Meerling was een verkeersbord met paal en al afgebroken en in de Molenvaart was tegelwerk in de stoep gesloopt.

Lees ook: De polderse horeca is klaar voor de kermis

Erg jammer
“Het is natuurlijk erg jammer dat mensen dingen slopen en dat betreuren we dan ook”, aldus Slot. “Dit kost de gemeenschap onnodig geld. Dat mensen in een dronken of baldadige bui dingen in het dorp slopen is te betreuren, maar daar hebben wij niet altijd zicht op. Vaak pas achteraf als het bij ons wordt gemeld.”

Goede afspraken
Over de organisatie heeft de gemeente overigens niet meer dan lof. “Er zijn goede afspraken gemaakt en daar hebben de ondernemers zich keurig aan gehouden”, zegt gemeentewoordvoerder Noortje Slot. “Er was een goede sfeer en kermisgangers waren enthousiast. We hebben direct na de kermis al kort geëvalueerd met de betrokken ondernemers, maar doen dat later nog een keer uitgebreider en kijken dan ook vooruit naar volgend jaar.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button