Uitgaan

Zonsopkomst op Balgzand, een belevenis om nooit te vergeten

Adverentie

DEN HELDER – Vroege vogels zijn op zaterdag 10 augustus al om 6.00 uur welkom om samen met een gids van Landschap Noord-Holland de zonsopgang te beleven op Balgzand bij Den Helder. Al in het donker zijn de vele vogels op Balgzand te horen. Dan, aan het einde van de nacht, wordt het in het oosten steeds lichter.

Langzaam klimt de zon op aan de horizon. Het licht verandert van minuut tot minuut. Grote aantallen vogels worden zichtbaar en de dag breekt aan. Kortom een fascinerende ervaring. Na de wandeling is informatiepunt ’t Kuitje geopend. Daar zijn onder meer aquaria opgesteld waarin is te zien wat er zoal onder het wateroppervlakte van de Waddenzee leeft. En uiteraard is er een kopje koffie en thee.

Wanneer: zaterdag 10 augustus 2019 van 06.00 tot 07.30 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button