Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Hitte in de Noordkop: drink voldoende en houd jezelf koel!

Regio Noordkop – De komende dagen is het volop zomer in Nederland. Ook bij ons in de regio kan de temperatuur boven de dertig graden uitkomen. Het RIVM heeft zelfs het Nationale Hitteplan in werking gesteld.

Zoveel weervoorspellers, zoveel voorspellingen. Qua precieze aantal graden wisselt het iets, maar over een ding zijn alle weerdiensten het wel eens: het wordt erg warm. Een hittegolf behoort serieus tot de mogelijkheden, wellicht ook in de regio Noordkop. Het advies luidt dan ook: drink voldoende, houd jezelf en de woning/kantoor koel en zorg voor elkaar!

De voorspelling voor Den Helder en Texel is voor vrijdag en zaterdag 30 graden plus, daarna iets koeler. Voor Hollands Kroon is de verwachting niet anders en ook Schagen moet rekening houden met zeer zomerse temperaturen. Neerslag hoeven we voorlopig niet te verwachten, op z’n vroegst in de tweede helft van volgende week.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button