Den HelderPolitiek

Van Driesten start nieuwe partij, maar stapt wel uit de politiek

Den Helder – Carla van Driesten maakte begin deze week, samen met Gerard van Essen, bekend een nieuwe politieke partij te starten: Senioren Actief. Niet lang geleden liet ze echter in het LOS radioprogramma De Nieuwsraad weten na deze raadsperiode uit de politiek te stappen. Daar komt geen verandering in.

Het zijn bijzondere weken geweest voor de Seniorenpartij, waar Van Driesten sinds de raadsverkiezingen in 2018 de fractievoorzitter van was. Het vertrouwen in de eigen wethouder (Remco Duijnker) werd opgezegd, die ging naar Beter voor Den Helder, won de strijd om het partijvoorzitterschap (en daarmee de strijd om de macht binnen de Seniorenpartij), maar Van Driesten en Marinus Vermooten zaten nog wel namens de Seniorenpartij in de raad. Daar komt nu dus verandering in.

Schone lei
“Wij gaan de resterende anderhalf jaar door onder de noemer Senioren Actief”, vertelde Van Driesten woensdag in het LOS radioprogramma LOS Actueel. “We beginnen met een schone lei en vol energie.” Van Essen vult aan: “Den Helder telt een behoorlijk grote groep inwoners boven de zestig jaar en daar zit heel veel kennis en kunde, maar die groep kwam binnen de Seniorenpartij amper aan bod. Wij willen bereiken dat ze actief gaan meedenken en meewerken binnen de partij. Iedereen kan lid worden en iedereen kan met ideeën komen.”

Volledig afstand van het programma van de Seniorenpartij wordt niet genomen, maar Van Driesten benadrukt dat in het nieuwe programma van Senioren Actief echt wel flink wat nieuwe onderwerpen komen. Van Essen gaat de komende anderhalf jaar actief meedenken en proberen bij te sturen, maar wil zich ook vooral inzetten richting het partijprogramma voor de verkiezingen in 2022. “Om over anderhalf jaar iets moois neer te kunnen zetten, moeten we nu al met de voorbereidingen beginnen.”

Uit de politiek
“Een mens een mens, een woord een woord”, aldus Van Driesten. Daarmee geeft ze aan daadwerkelijk te stoppen met de politiek, zoals ze eerder aangaf, maar pas over anderhalf jaar. “Ik ga wel stinkend m’n best doen om de partij stevig neer te zetten, maar daarna is het aan anderen. Na tien jaar politiek is het mooi geweest, ik wil ook een beetje op m’n gezondheid letten.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button