Den Helder

Workshop De kinderen scheiden mee

Den Helder – Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Ouders en kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. Er vindt een tweetal workshops plaats met als titel “De kinderen scheiden mee”.

De eerste workshop wordt woensdag 16 september gehouden van 20.00 tot 21.00 uur. De tweede workshop, bestemd voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, vindt plaats op zaterdag 19 september van 09:30 tot 13:00 uur. De beide workshops vinden plaats in GGD JGZ Bernhardplein 76 en wordt gratis aangeboden door de gemeente Den Helder.

De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder meer hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte workshop plaats. Ouders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding. Opgeven kan via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen.

Aanbod in de regio
Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de eerde gemelde website van de het cursusbureau een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio. Ouders/opvoeders die liever (eerst) een persoonlijk gesprek hebben, kunnen een afspraak maken bij het opvoedspreekuur in de buurt. Ook voor andere opvoedvragen kunnen zij hier terecht. Ouders/opvoeders kunnen bellen voor een afspraak naar 088-0100555.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button