Hollands Kroon

Voets Middenmeer B.V. naar Robbenplaat

Advertentie:

Hollands Kroon – Nadat eerder dit jaar met Quest al een grote ondernemer naar Robbenplaat kwam, vestigt ook Voets Middenmeer B.V. zich op dit bedrijventerrein bij Wieringerwerf in de gemeente Hollands Kroon. Het bedrijf Voets, bekend van tractoren en werktuigen, realiseert hier een nieuwe vestiging en biedt werk aan ongeveer twintig mensen. Donderdag 5 augustus werd de koopovereenkomst getekend door de directeuren Jos en Simon Voets en door wethouder Theo Meskers van Economische Zaken.

Met bijna 90 jaar ervaring is Voets een begrip in de wereld van landbouwmechanisatie in West-Nederland. Het bedrijf Voets bestaat al sinds 1932 en is opgericht in Hazerswoude, Zuid-Holland. Daarna is er nog een vestiging bijgekomen in Hoofddorp en in 1998 volgde een derde vestiging in Middenmeer. Dit pand voldoet niet meer aan de huidige eisen. Daarom verhuist het bedrijf naar de nieuwe zichtlocatie op Robbenplaat, in Wieringerwerf.

“We moesten nadenken over een nieuw bedrijfspand”, vertelt directeur Simon Voets. “We hebben ondertussen een goede en trouwe klantenkring opgebouwd in deze omgeving, dus we wilden nieuwbouw op de huidige locatie of op een nieuwe locatie in de Wieringermeer. Hier zijn we geworteld. We hebben voor deze locatie gekozen omdat we hier ook over meer ruimte kunnen beschikken”.

Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon is blij met de keuze van Voets voor Robbenplaat. “Het is een mooi signaal dat een bedrijf als Voets ons bedrijventerrein Robbenplaat kiest als vestigingslocatie. Het onderstreept de functie van Hollands Kroon als agrarische gemeente. En dat een toeleveringsbedrijf als Voets hier investeert geeft aan dat onze vitale land- en tuinbouwsector perspectief biedt.”

Groei op Robbenplaat
De kavel van Voets omvat 1,35 hectare. Voets wilde in de Wieringermeer blijven omdat veel klanten hier hun bedrijf hebben en de medewerkers in de omgeving wonen. De locatie die op Robbenplaat binnen het deelgebied Schelphorst beschikbaar was bleek geschikt, omdat Voets nu over veel meer terrein gaat beschikken dan momenteel aan de Industrieweg in Middenmeer. Deze voordelen worden door meer bedrijven gezien. Begin dit jaar kochten Quest – gespecialiseerd in medische camera’s – en BNR Vastgoed al een kavel op het gemeentelijke bedrijventerrein Robbenplaat, en onlangs kocht ook Verduin Partijhandel een extra kavel. Verduin zit al op Robbenplaat, maar is zo gegroeid dat het meer ruimte nodig heeft. Via www.robbenplaat.nl kunnen geïnteresseerden kijken welke kavels nog beschikbaar zijn.

De koopovereenkomst is ondertussen getekend en de overdracht bij de notaris staat gepland op 1 oktober 2021. De bouwwerkzaamheden starten begin 2022 en vanaf 1 januari 2023 wil Voets operationeel zijn aan de Schelphorst.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button