Cultuur/Natuur

Avondwandeling door de Noordduinen bij Den Helder

Den Helder – Wandel mee met deze unieke stiltewandeling door de duinen. Ontdek wat er allemaal tot leven komt bij zonsondergang en zie kort na zonsondergang het blauwe uur. Beleef op zaterdagavond 20 augustus samen met gidsen van Landschap Noord-Holland een bijzondere afsluiting van de dag. Samen in stilte en in het schemerdonker door de natuur wandelen. Ervaar wat de stilte met iemand doet terwijl zintuigen op scherp staan. Even geen mobiele telefoon of pratende gids, alleen de geluiden van de natuur.

De avond valt, de laatste vogels zingen en zoeken hun slaapplaats op. Voor andere dieren is het juist het moment van ontwaken. Heel misschien is een vos of een uil te zien, maar garanties zijn er niet. De natuur laat zich niet regisseren. De organisatoren hopen op mooi helder weer, zodat wandelaars ook het ‘blauwe uur’ kunnen beleven. Een term uit de fotografie die het moment na zonsondergang beschrijft waarop de lucht diepblauw kleurt. Een speciaal moment om prachtige foto’s te maken. Goed opletten, want vaak duurt dit ‘blauwe uur’ maar zo’n tien minuten.

Trek goede wandelschoenen aan, de wandelaars blijven uiteraard wel op de paden. Bij voorkeur reserveren, ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdagavond 20 augustus van 20:30 uur tot 22:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Steakhouse Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder

Verdere informatie en reserveren is te vinden op www.gaatumee.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button