Zeemacht

Den Helder Suns verliest oefenduel van Zeemacht

In de eerste wedstrijd waarin het publiek kennis kon maken met het vernieuwde Den Helder Suns, heeft stadsgenoot Zeemacht aan het langste eind getrokken. De Suns, op bezoek bij Zeemacht, traden aan met een rotatie van zeven man, zonder Amerikanen, deze zijn nog niet speelgerechtigd. Zeemacht trok de wedstrijd in de slotfase naar zich toe: 67-62

De Suns begonnen nog redelijk goed toen pas na vijf minuten Joshua Kramer de eerste score namens Zeemacht mocht noteren: 2-8. Met een Dunk van Dennis Cup naderde Zeemacht tot een punt: 12-13. Toch wisten de Suns het eerste kwart de voorsprong vast te houden: 12-16.

In het tweede bedrijf maakte Ex-Den Helder Suns speler Niels van Veen 22-22 gelijk en Micky Kolhorn wist Zeemacht voor het eerst op voorsprong te zetten, met een driepunter bij 25-24. Mede omdat Yarick Brussen veelal onder het bord niet wist te overtuigen, eindigde de eerste helft met 31-28 in het voordeel van de thuisspelende club.

Spanning
Het derde kwart ging redelijk gelijk op, via 35-35, 43-42, 45-48 namen de Suns aan de hand van nieuwkomer Nino Gorissen de leiding weer over aan het einde van het derde kwart: 48-52. In kwart vier wist Brussen, die na de rust beduidend beter speelde, nu wel het netje te vinden. Toch bleef Zeemacht aanklampen: 56-56. De spanning in de wedstrijd bleef aanwezig tot de laatste seconden. Kramer bracht met een driepunter Zeemacht andermaal aan de leiding: 63-62 De Suns wisten dit niet meer te herstellen. Bij 67-62 vierde de thuisploeg de overwinning op de gehavende eredivisionist.

Met dank aan Regio Noordkop mediapartner Den Helder Actueel.