Den Helder

Grote belangstelling voor deelname aan 55+ Beurs

Adverentie

De belangstelling voor deelname aan de 55+ Beurs, op 1 oktober in de Stadshal op Willemsoord, is dermate groot dat de organisatie enkelen heeft moeten teleurstellen. Tot 2 september konden organisaties zich inschrijven voor deelname. Met veel passen en meten is voor zeventig deelnemers een plekje gereserveerd. “Helaas hebben we ook een aantal aanvragers moeten teleurstellen, want er is echt geen meter meer onbenut.”

Dit jaar keren veel vertrouwde gezichten terug, maar er is ook plek voor nieuwe deelnemers die hun aanbod en/of diensten onder de aandacht willen brengen. De 55+ Beurs biedt onder meer informatie over Gezondheid en Zorg, Welzijn en belangenbehartiging, bewegen en mobiliteit, vrijetijdsbesteding en de Gemeente Den Helder met info over WMO.

Het is een goede gewoonte om een gratis tafel aan te bieden en dit jaar is die bestemd voor de Stichting Herdenkingsstenen. Zij hebben het initiatief genomen om Herdenkingsstenen ter nagedachtenis aan de Joodse, omgekomen stadsgenoten in de Tweede Wereldoorlog te realiseren. Voor de huizen van deze Joodse bewoners – voor zover die huizen er nog staan – worden marmeren steentjes met hun ingegraveerde namen, in de straat gelegd.

Lunchconcert
Duo Gentille verzorgt ook dit jaar weer een lunchconcert bij het restaurant gedeelte van de Stadshal, waar de bezoekers van de beurs onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen genieten van de muziek. Dit jaar, verspreid over de dag, wordt de quiz “Vragen van toen” gespeeld in het cafetariagedeelte van de Stadshal. Aan de hand van vragen en beelden wordt de kennis getoetst met voor elke deelnemer een leuke prijs. Onder de bezoekers van de beurs wordt iedere ronde een aantal personen uitgenodigd voor deelname. De quiz wordt gespeeld in de koffiehoek en de organisatie is in handen van Jan van der Velde.

De beurs is 1 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur en de toegang is gratis.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button