Uitgaan

Kermis in Zijdewind is er klaar voor

Adverentie

Het is weer kermis in Zijdewind en dat betekent een paar dagen dolle pret. Vrijdagavond is er Disco en Miniplaybackshow voor de jeugd in de speciale ‘0 procent tent’. Ook is er Kermis Bridge en een Klaverjasdrive in de Stolp van Camping de Rietkraag.

Zaterdagmiddag de Kermis Cross TAV’80 voor jeugd en volwassenen. Het is weer een prachtig gevarieerd parcours met start en finish bij de kermistent. Later op zaterdag nog een volleybaltoernooi, voetvolley of blindvolleyballen en ’s avonds om 20.00 uur barst het feest los met Regio Noordkop’s eigen DJ Bert. Tot slot is er nog een Game Event voor jongens en meiden van 12 tot 17 jaar.

De zondag begint met de traditionele Ker-K-mis om half 10 in de Kermistent, met medewerking van de Havenstraatzangers. Daarna staan de ATB wedstrijden op het programma, om 11.00 uur start de jeugd t/m 10 jaar, om 11.30 de Dames individueel vanaf 15 jaar en de Funklasse en om 12.30 uur 1 start de Topklasse en de Nieuwelingen/Junioren van 15 t/m 19 jaar.

ATB Kids
Om 13.30 uur maken de kinderen zich klaar om te starten voor de ATB Kids, vanaf het zwembad naar het Kermisterrein. De kinderen mogen uiteraard wel of niet verkleed, fiets skelter of wat dan ook alles is hier toegestaan. De Plaatselijke Heren vanaf 15 jaar starten om 14.15 uur, daarvoor nog de jeugd van 13 en 14 jaar en de jeugd van 11 en 12 jaar. Dan komen ook de Dames in de Duo Estafette aan bod en na ieder onderdeel worden de prijswinnaars gehuldigd door de Rondemiss.

De zondagmiddag wordt vanaf 16.00 uur afgesloten met het vermakelijke Katknuppelen bij de kermistent. De deelnemers kunnen inschrijven per Vat, een ring levert € 5,- op en iedere Kat € 25,-. Direct na de ATB kan worden genoten met de Band Butterfly met populaire artiesten. Zondagavond komt een ware sensatie op de planken: Bob en de Blueband verzorgt dan de muziek.

Een bijdrage van Th. Moras

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button