Sport

Malen debuteert in Oranje met doelpunt

Adverentie

Hij had er als klein jochie ongetwijfeld van gedroomd: later, als ik groot ben, speel ik in het Nederlands Elftal. Voor de meeste jonge voetballers blijft het bij dromen, maar niet voor Donyell Malen. De oud-voetballer van Succes in Hippo, tegenwoordig furore makend bij PSV, debuteerde vrijdagavond voor Oranje. In de uitwedstrijd tegen Duitsland, een kwalificatiewedstrijd voor het EK, mocht hij niet alleen invallen, hij maakte ook nog de winnende treffer.

Malen begon op de bank, maar viel in de 58e minuut, bij 1-0 achter, in. Hij het veld op, De Roon naar de kant. Niet veel later kreeg Malen al de kans om te scoren, maar die kans werd nog even niet omgezet in een goal. In de 79e minuut, het was toen 2-2, was het wel raak. Op aangeven van Wijnaldum scoorde Malen de 2-3. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer, ook al maakte Wijnaldum er in blessuretijd dan nog 2-4 van.

Mede dankzij de goal van Malen doet Oranje weer volop mee voor groepswinst. Komende maandag komt voor de Wieringer mogelijk al zijn tweede interland. Nederland speelt dan thuis tegen Estland, dat na vier duels nog puntloos is.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button