Cultuur/Natuur

Avondexcursie in Wildrijk, op zoek naar vleermuizen

Sint Maartenszee – Overdag is het altijd heerlijk wandelen in het bijzondere bos Wildrijk, bij Sint Maartenszee, maar in de avond heeft het nog iets speciaals. Op zaterdag 12 september om 20.30 uur organiseert Landschap Noord-Holland een avondexcursie in het Wildrijk en is er een mogelijkheid om samen met een gids opzoek gaan naar de verschillende vleermuizen die er leven.

Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan. Ze zijn te zien wanneer ze razend snel langs de boomtoppen door de donkere lucht schieten op zoek naar insecten. Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kun je ze toch te horen krijgen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo kom je te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijg je ze ook nog te zien in het licht van de lamp van de gids. Ook voor kinderen een hele leuke natuurervaring.

Reserveren is in verband met corona verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en tijdens de excursie worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd.

Zaterdag 12 september van 20.30 tot 22.00 uur, vertrekpunt is bij ingang Wildrijk, tegenover het parkeerterrein aan de Zeeweg, Sint Maartenszee. Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Reserveren verplicht: www.gaatumee.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button