Hollands Kroon

Muziekvereniging Wieringerwaard enthousiast van start

Wieringerwaard – Na bijna zes maanden klonken vrijdagavond 4 september weer de eerste muzikale klanken in dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard. Muziekvereniging Wieringerwaard had haar eerste repetitie na de corona-uitbraak.

Het vorig seizoen werd door de corona-lockdown onverwachts beëindigd. De repetities en lessen konden gelukkig online voortgezet worden. Alle plannen voor concerten, waaronder ook het bevrijdingsfestival Leef! moesten helaas verplicht de koelkast in. Online repeteren bleek een redelijk alternatief voor de ontstane situatie.

Door corona is op dit moment niet alles mogelijk, maar de eerste plannen voor concerten liggen alweer op de plank en worden door een concertcommissie verder uitgewerkt. Als alles meezit en de RIVM-richtlijnen het toelaten zal over enkele maanden een eerste bijzondere concert kunnen worden georganiseerd. Ook is het idee het geplande bevrijdingsfestival in 2021 door te laten gaan.

Veilige afstand
Afgelopen vrijdag was het eindelijk tijd voor de eerste fysieke repetitie. De orkestleden troffen elkaar weer en iedereen zat op een veilige afstand van elkaar. Dit betekende dat niet alleen het podium werd gebruikt, maar ook de vloer waar normaliter het publiek zit.  Iedereen zat op de voorgeschreven afstand van twee meter van elkaar verwijderd. Oude en nieuwe muziekstukken werden tevoorschijn gehaald. Het was even wennen, maar het deed iedereen goed om weer met elkaar te kunnen repeteren. Al snel was het als vanouds met als gezamenlijk doel samen muziek maken in een gezellige sfeer.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button