Hollands KroonPolitiek

Bewonersgroep Zijdewind: Pak verkeersonveiligheid nu eens daadwerkelijk aan

Advertentie:

Zijdewind – De bewonersgroep ‘Veilig Verkeer Zijdewind’ vraagt de gemeenteraad van Hollands Kroon om daadkracht wanneer het gaat over de verkeersonveiligheid in het dorp. Er wordt door de gemeente al wel gekeken naar een oplossing voor gevaarlijke situaties en verbeteringen staan op de planning voor volgend jaar. Hoewel de bewonersgroep het bestuur en de politiek daar zeer erkentelijk voor is dringt volgens hen ook de tijd.

De lijst aan ongelukken en incidenten is lang, met als hoogtepunt voor de bewonersgroep het ongeval begin juni op de rotonde aan de Zandweg. Volgens de bewoners was het een geluk dat daar geen kinderen, fietsers of andere personen bij geraakt zijn. Nog recenter was er dichtbij het dorp weer een ongeluk waarbij vijf mensen gewond raakten. Het is dus helder dat er iets moet gebeuren aan de verkeerssituatie in en rond het dorp, maar het duurt de inwoners te lang.

Hierdoor ziet de bewonersgroep een schrijnende situatie ontstaan, waar mogelijk later spijt van zal komen: “Wij willen er alles aan doen om te voorkomen dat we binnenkort achteraf zeggen dat ‘we het allemaal wisten, maar niet op tijd hebben ingegrepen’”, zo schrijven zij. Daarbij hebben de inwoners de hulp van de gemeenteraad nodig en het verzoek is dan ook of zij namens hen het college willen opdragen sneller over te gaan tot handelen. Naast de direct onveilige situatie is er ook sprake van geluidsoverlast, waardoor steeds meer omwonenden last hebben van ernstige stressklachten. “Wij willen deze klachten serieus nemen bij de aan te dragen oplossingen”, besluit de bewonersgroep.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button