Den HelderHollands KroonKop van Noord-HollandSchagen

Gemeenten in verzet tegen verslechtering NS dienstregeling

Advertentie:

Regio Noordkop – In totaal 19 gemeenten uit Noord-Holland Noord komen in opstand tegen de aankomende dienstregeling van de NS. Deze weerstand hebben zij geuit in een brief aan de Nederlandse spoorwegmaatschappij. De voorgestelde dienstregeling is een verslechtering, juist nu het OV steeds belangrijker wordt om de groei van aantallen woningen en groeiende bedrijvigheid in de regio Noord-Holland Noord op te kunnen vangen.

De gemeenten vinden deze verslechtering onacceptabel en dringen in hun reeds verzonden brief aan dat de ondergrens van de kwaliteit wordt overschreden. Juist omdat het OV voor Noord-Holland Noord, de IJmond en Zuid-Kennemerland onmisbaar is voor het halen van allerlei doelstellingen op het gebied van klimaat, stikstof, woningbouw, mobiliteit, economische- en sociale ontwikkeling. De zogenaamde mobiliteitstransitie.

Er is intensief overleg geweest in de afgelopen maanden met de provincie Noord-Holland, Connexxion en NS om tot een toekomstvast OV-systeem te komen. Doelen zoals de bussen beter te laten aansluiten op de treinen en de loop- en fietsroutes te optimaliseren, stonden centraal in de overleggen. Het resultaat – het afschalen van het traject Alkmaar-Amsterdam en Alkmaar-Haarlem – is dan ook zeer teleurstellend, verrassend en onwenselijk. Ook vermindert de NS de bereikbaarheid van de Noordkop na 22.00 uur. Volgend jaar rijdt er dan nog slechts 1 in plaats van twee keer uur een trein tussen Alkmaar en Den Helder.

Voor de te nemen vervolgstappen willen de gemeenten serieus genomen en betrokken worden. Het voornaamste doel is om de de dienstregeling voor de inwoners van onze provincie te verbeteren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Leuk, hoop dat ze na 22.00 ieder kwartier een (lege) trein gaan “eisen” dan weet je namelijk zeker dat het helemaal onbetaalbaar gaat worden met dank aan de privatisering

Wellicht ook interessant

Back to top button