Cultuur/NatuurDen Helder

Einde voor koor Harmonie Plus

Advertentie:

Den Helder – Na een terugval van leden is het ouderenkoor Harmonie plus opgeheven. Twee jaar corona en een wisseling van dirigent en oefenaccommodatie had gevolgen: Veel opzeggingen van het lidmaatschap. Reden voor Roelie Tuin en Karin Cruyff-Molenaar om een laatste bijeenkomst in reünievorm te organiseren. Op zaterdag 24 september zijn de leden voor een laatste keer welkom in de Draaikolk aan de Dollardlaan 202.

Het laatste stukje Harmonie verdwijnt. Na operettevereniging Harmonie en jeugd operette Lentebloemen is nu ook het koor Harmonie Plus opgeheven. Toen in 1989 een leeftijdsgrens werd ingesteld bij de operette, waren er veel leden die tot hun verdriet niet meer mee mochten doen. Daarom werd het koor Harmonie Plus opgericht, want zingen kan men nog heel lang. In het begin waren er al 55 leden en later zelfs meer dan 60. Eerst werden er vooral operette melodieën gezongen, maar later ook evergreens en muziek uit musicals. Tijdens evenementen zoals de Dag van de Muziek en de Seniorenmiddag werd er opgetreden en ook in verzorgingstehuizen in Den Helder, Anna Paulowna en Schagen.

Bij de repetities op dinsdagmiddag ging het toch vooral om de gezelligheid. Jammer genoeg is het nu voorbij. Er zijn te weinig leden overgebleven. Om nog een keer stil te staan bij het bestaan van de harmonie wordt een laatste feest georganiseerd. De bijeenkomst begint om 15:00 uur en eindigt om 18:00 uur. Belangstellenden, oud-leden, kunnen zich aanmelden voor 14 september bij Roelie Tuin 0223 – 634116 of via karinmolenaar6@hotmail.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button