Uitgaan

Fort Kijkduin komt tot leven tijdens het Fortenfestival

Huisduinen – Rijksmonument Fort Kijkduin is een Napoleontisch fort uit 1811 dat een historisch museum, een Noordzeeaquarium en een museumcafé aan zee huisvest. Tijdens het Fortenfestival, op zondag 11 september, komt het fort tot leven.

Verwacht een hoop leuke activiteiten zoals boog-, buks- en katapultschieten, wat de bezoekers ook zelf kunnen proberen. In voorbereiding op de maand van de geschiedenis in oktober is het thema dit jaar “Wat een ramp!”; deze dag zijn er een hoop rampen te ontdekken en te beleven. Wat niet kan ontbreken is het theaterspel van Figurantengroep OuderwetZ, hierdoor komt het fort echt tot leven! Wasvrouwen laten de ramp van armoede zien en Franse soldaten in uniform vuren kanonnen af.

Tijdens Fortenfestival zijn er naast de schietactiviteiten ook veel leuke dingen te doen voor kinderen zoals een springkussen, knutselen, visvoerrondleidingen in het aquarium of verstoppertje spelen in de duinen! In het duin loopt er namelijk een eenzame kapitein rond. De kapitein is op zoek naar bemanning voor zijn schip. Verstop je in de duinen! Ben je gevonden? Helaas, dan is het een dekzwabbersleven voor jou aan boord! Tot slot kunnen bezoekers als een echte soldaat zelf een broodje bakken op een heet vuurtje.

Speciaal voor Fortenfestival hanteert Fort Kijkduin op 11 september een gereduceerde toegangsprijs voor gezinnen. Een standaard gezinskaart van twee kinderen (4-12 jaar) en twee volwassenen kost deze dag €30,-. Het fort is zondag open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het volledige programma is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button