Sport

FC Den Helder niet verder dan gelijkspel

Den Helder – De veldvoetballers van FC Den Helder kwamen uit in de derde klasse zondag niet verder dan 2-2 tegen Grasshoppers. Beide teams waren aan elkaar gewaagd

A-veld
Vooraf werd een lastige uitwedstrijd verwacht tegen de Grasshoppers. Op het programma stond dat er op het C-veld (kunstgras) gespeeld zou worden, echter de wedstrijd startte gewoon op het A-veld (echt gras). Op de zware grasmat had Den helder het moeilijk, het tempo lag te laag om de defensie van Grasshoppers te verrassen. De thuisploeg hanteerde de lange bal en kwamen verschillende keren dreigend op doelman Jelmer Philip af. Na onnodig balverlies counterde Grasshoppers wederom razendsnel en kopte fraai de 1-0 binnen.

Mexx
Aanvallend wist Den Helder hier niet veel tegenover te stellen, echter op slag van rust kopte Mexx Bais de 1-1 tegen het net. In de tweede helft ging het aanzienlijk beter, het tempo ging omhoog en de Grasshoppers kwamen onder druk te staan, maar na wederom een lange bal naar voren stond een 2-1 achterstand op het scorebord.

Gelijkmaker
Vrijwel direct schoot Aaron Swart de 2-2 binnen en het spel golfde toen op en neer. Kenny Gerssen had de 2-3 op de schoen liggen, maar schoot tegen de lat en de thuisploeg miste ook nog een aantal mogelijkheden op de 3-2. Eindstand 2-2 en gezien de wedstrijd een stand waar beide ploegen wel mee konden leven.

Hollandia T.
FC Den Helder speelt zondag 3 december thuis tegen Hollandia T. De achterstand op koploper Always Forward is vier punten. Den Helder staat samen met VVW op een gedeelde tweede plek.