Nieuws

World Cleanup Day in Den Helder

Den Helder – Ook zo verbaasd over het afval op de Helderse straten en in onze natuur? Daar is samen iets aan doen. Doe mee met World Cleanup day. Op zaterdag 17 september gaan tienduizenden mensen in Nederland de straat op om hun buurt op te ruimen. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

Dit jaar heeft de Plastic Soup Foundation de #notInOurBackyard campagne gelanceerd waarin aandacht gevraagd wordt voor plasticvervuiling wereldwijd. Plastic hoort niet in onze eigen achtertuin, maar ook niet in die van iemand anders. Het dumpen van ons plasticafval in landen zoals Indonesië moet stoppen. Om dat te bereiken is dit jaar een sponsoractie gekoppeld aan de World Cleanup Day.

Meedoen
Doe mee met World Cleanup day. Zoek een actie op de website of leen op zaterdag 17 september tussen 10:00 en 16:00 uur gratis een afvalgrijper en afvalzak bij De Helderse Vallei en ga zelf op pad. Wie vaker dan alleen tijdens World Cleanup day op pad wil kan zwerfafval ambassadeur worden, of deelnemer via De Helderse Vallei. Kijk voor meer informatie op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button