Kop van Noord-HollandUitgaan

Zinspiratie houdt een avond over Geluk

Advertentie:

Breezand – In de Sint Jans Kerk te Breezand organiseert Zinspiratie op vrijdag 16 september een avond over “Geluk”. Gesproken wordt door dagvoorzitter Marieke van Lierop en Susanne Langelaan. De band Japi bestaande uit twee zangeressen en twee allround muzikanten spelen en zingen moderne liedjes waarbij het publiek kan en mag meezingen. De toegang is gratis.

Over geluk gesproken. Als er over “Geluk” wordt gesproken is het gemakkelijk om te denken dat geluk de afwezigheid is van ongeluk. Kan je gelukkig zijn terwijl er tegelijkertijd dingen zijn die ongelukkig maken? Waarschijnlijk wel. Het leven is niet altijd alleen maar leuk of makkelijk en kan een mens dingen doen om een basis van geluk in jezelf te versterken. Spreker Susanne Langelaan, docent Gelukskunde: “Het is de kunst erbij stil te staan dat tijd je kostbaarste bezit is en geluk je hoogst haalbare doel”. Absoluut geen zweverig gedoe maar juist de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk? Waarvan worden mensen echt gelukkig(er)? En hoe is het eigen geluksgevoel te beïnvloeden? De toehoorders krijgen meer inzichten, handige tips en geluk naar huis.

Dagvoorzitter Marieke van Lierop vraagt zich af “Is gelukkig zijn wel het hoogst haalbare doel?” Want wat als tegenspoed iemand zijnpad kruist? Wat als een mens plotseling wordt geconfronteerd met een groot verlies of ziekte? Wat maakt het leven nog de moeite waard als geluk zover weg lijkt? Marieke verloor op jonge leeftijd haar partner en overleefde borstkanker. Op de bijeenkomst vertelt Marieke hoe geluk uit haar leven werd weggeslagen. Haar indrukwekkende verhaal gaat over verdriet en onzekerheid, maar ook over liefde en verbinding. Van uitvaart tot chemokuur en van verliefdheid tot een bijzondere NPO-documentaire “Huisje, Boompje… Weduwe”. Geen eind goed, al goed, maar een eerlijk verhaal over hoe er naast tranen ook ruimte kan zijn voor levenslust, een lach en zelfs voorzichtig nieuw geluk. Met flair, openheid en (zwarte) humor gaat Marieke emotie niet uit de weg en weet ze emotionele thema’s op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken.

De avond begint op vrijdag 16 september om 19.30 in de Sint Jans Kerk te Breezand. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button