Texel

Marion Barth nieuwe directeur Stichting Texels Museum

Advertentie:

Texel – Met ingang van 1 oktober vervult Marion Barth de functie van directeur-bestuurder bij Stichting Texels Museum (STM). Barth kijkt ernaar uit de komende jaren in deze rol leiding te geven aan de stichting waar Ecomare, Museum Kaap Skil, de Vuurtoren en de Oudheidkamer onderdeel van zijn.

Sinds 2021 vormt Marion Barth samen met Anneke Schrama en Corina Hordijk de directie van STM, als respectievelijk zakelijk, facilitair en artistiek directeur. Vanwege de naderende pensionering van Anneke Schrama hebben directie en Raad van Toezicht in gezamenlijkheid besloten weer terug te gaan naar een eenhoofdige directie. Dit mede gezien de grootte van de organisatie en het takenpakket.

Voorzitter Casper Schouten: ”De Raad van Toezicht is tevreden over de manier waarop de ‘driekoppige directie’ de organisatie de afgelopen jaren heeft geleid. Er is rust in de organisatie, er zijn prachtige projecten tot uitvoer gebracht en de financiën zijn op orde. Wij zijn in de overtuiging dat de stap naar een algemeen directeur nu de juiste is en hebben er alle vertrouwen in dat Marion Barth in deze rol de bijdrage kan leveren die nodig is voor een duurzame toekomst voor de organisatie.” Ook de ondernemingsraad die de ruim 100 medewerkers van de organisatie representeert heeft positief gereageerd op dit besluit.

Anneke Schrama zet haar rol als facilitair directeur tot 1 januari voort en gaat daarna met pensioen. Corina Hordijk richt zich in goed overleg met haar collega-directeuren en de Raad van Toezicht op een toekomst buiten STM. Marion Barth start 1 oktober in haar nieuwe rol. Barth: “De missie van de stichting is het verbinden van mensen met natuur en cultuur om samen een mooiere wereld te maken. Ik zie ernaar uit daar samen met medewerkers en vrijwilligers een zinvolle bijdrage aan te kunnen blijven geven.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button