Noord-Holland

Voorbereidingen actiemaand Stoptober van start

Adverentie

Noord-Holland – Roken is nog steeds de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. In Noord-Holland Noordrookt momenteel 15,2% van de inwoners van 18 jaar en ouder.  Onder jongvolwassenen(16 t/m 25 jaar) rookt 19,1%.

De inschrijving is inmiddels geopend voor de tiende editie van Stoptober. Tijdens de maand oktober stoppen rokers gezamenlijk en worden zij gedurende 28 dagen gemotiveerd en gestimuleerd dankzij een landelijke campagne. Dat heeft effect: na 28 dagen niet roken is de kans 5 keer groter dat een roker blijvend stopt. GGD Hollands Noorden steunt de landelijke actie en roept alle rokers in Noord-Holland Noord op hun sigaret voor eens en voor altijd te doven.

Meedoen met Stoptober geeft grote kans op succes. Met Stoptober heb je vijf keer meer kans om het stoppen met roken vol te houden. En mensen die eenmaal zijn gestopt met roken, blijven gemakkelijker een niet-roker wanneer zij samen met anderen stoppen. Stoppogingen zijn tot 77% succesvoller wanneer je als roker professionele hulp ontvangt. Daarom organiseert GGD Hollands Noorden op 19 september om 16:00 uur een gratis webinar voor zorgprofessionals, zodat zij mensen die willen stoppen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en voorzien van stopadvies.

Handige tools
Naast de Stoptober-app, die deelnemers van Stoptober gratis kunnen downloaden, kunnen mensen ook podcastserie De Stopcast luisteren, waarin bekende ambassadeurs vertellen over hun ervaringen en long- en verslavingsartsen informatie delen over stoppen. De podcast is te beluisteren op stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.

Voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen is er een speciaal aanbod. Bedrijven kunnen op www.bedrijven.stoptober.nl meer informatie vinden en aanvullende trainingen aanvragen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button