Uitgaan

Benefietdiner voor Sri Lanka

Adverentie

De Coöperatieve Vereniging van Nederland voor Humanitaire Activiteiten (CSNHA) houdt zaterdag 19 oktober om 17.00 uur een driegangendiner en culturele avond in MFC De Boerderij aan de Waardenburglaan 22 in de Schooten in Den Helder. Het is een benefietavond, de opbrengst gaat naar de aanschaf van fietsen voor oorlogsslachtoffers, met name in Sri Lanka.

Veel oorlogsslachtoffers wonen in de noordelijke en oostelijke provincies van Sri Lanka, waar het landschap redelijk vlak is en de fiets voor de armste mensen het populairste vervoermiddel is om zich voor hun dagelijkse bezigheden te verplaatsen. Vaak moeten schoolkinderen grote afstanden lopen om naar hun school te gaan en aan het eind van de dag naar huis terug te keren. Omdat veel mensen in deze streken tuinbouw- of veeboeren zijn, is de fiets een zeer geschikt transportmiddel om hun producten naar de dichtstbijzijnde markt te brengen en om naar het medisch centrum te gaan als zij ziek zijn.

Helaas kunnen velen van hen het zich niet veroorloven hiervoor een fiets aan te schaffen. De vereniging wil graag het fietsenprobleem helpen oplossen door het organiseren van activiteiten die geld opleveren voor de aanschaf van fietsen. Het diner is hier een voorbeeld van. Deelname kost 12,50 euro per persoon. Informatie is verkrijgbaar via infocsnha@gmail.com.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button