Sport

Den Helder Suns zet Apollo Amsterdam opzij

Den Helder Suns heeft in de thuiswedstrijd zaterdagavond Apollo Amsterdam met niet al te veel moeite met 93-77 opzij gezet. Met bijna alle Helderse spelers in de dubbele cijfers heeft het team van Peter van Noord zich positief gepresenteerd aan het thuispubliek.

De score werd geopend door een dunk van, de met name in de eerste helft sterk spelende, Thibault Vanderheagen. Vervolgens zette hij de eerste vijf punten middels een driepunter op het scorebord. Met een goede assist van Nino Gorrisen zette Golan Michaeli 10-2 op het bord. Michali is bovendien succesvol vanachter de driepuntlijn, waardoor de Suns halverwege het eerste kwart het eerste gat hebben geslagen: 15-4. Bij 26-9 is het andermaal Vanderheagen die na de eerste tien minuten de stand bepaald.

Veel balverlies
In kwart twee waren de eerste scores voor Apollo. Jesse Markusse was succesvol onder het bord en Dexter Hope schoot een van zijn twee driepunters raak. De Suns sloten direct uit dat de bezoekers uit Amsterdam dichterbij kwamen. Gorrisen en Boyd van de Vuurst de Vries zorgden voor 31-14. Wat volgde was een periode van veel balverlies van Apollo. Via 38-16 en 45-18 was het zaak voor coach Faijdherbe orde op zaken te stellen in een time-out. Dit lukte deels, want de Suns verzuimden het verschil op dertig punten te zetten en leverden zelfs wat voorsprong in. Ruststand: 47-27.

Na rust mocht Amsterdam de eerste twee scores noteren. Lange man Markusse liep tegen zijn vierde fout aan en moest gereserveerder gaan spelen. Aan de Helderse kant kon Van de Vuurst de Vries zijn tweede driepunter noteren: 50-31. Apollo kon eindelijk iets terugdoen en scoorde twee driepunters: 54-42. De tweede lange man bij de bezoekers, Berend Weijs, incasseerde zijn derde fout. Hierdoor werd het moeilijker de Suns onder de ring af te stoppen. Het tempo in de wedstrijd ging flink omhoog en de score van 64-47 naar 70-52 aan het einde van kwart drie. De Amsterdammer trokken aan het langste eind dit kwart: 23-25

Weer Apollo
Ook het vierde en laatste kwart werd gewonnen door Apollo, met eveneens 23-25. De Suns hadden dus voor rust het verschil gemaakt door VanderHeagen, met aan zijn zijde de eveneens sterkspelende Yarick Brussen. Scoreverloop kwart vier: 78-54, 80-62, 84-69 en eindigde met een driepunter van Micheali met 93-77.

Topscorers Suns: Brussen 23, VanderHeagen 17, Williams 14
Topscorers Apollo: Weijs 16, Hope 13, Markusse 13

Bron: Mediapartner Den Helder Actueel – Foto’s: DHFOTO.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button