Ruime zege Juro Unirek/VZV

Het team van Juro Unirek/VZV (’t Veld) heeft met ruime cijfers de tegenstander uit Geleen verslagen: 30-18. Ondanks dat van VZV-zijde geen hoogstaande wedstrijd werd gespeeld, kon het team van trainer/coach Edwin Jansen geen potten breken. Ruim binnen de minuut wist Djazzmin Trabelsi het net achter de doelvrouw van V&L te raken: 0-1.

Na 5 minuten was de stand 4-1 voor de thuisploeg, door treffers van Lisa Vlug, Dominique Koppe en Lotte Prak. Esma Staal en weer Dominique Koppen zetten VZV op een 6-2 voorsprong, waarna Lisa Vlug haar schot na een razendsnelle uitbraak via de keepster en de paal naast het doel zag belanden. Hierna werd door beide teams zo’n 8 minuten niet gescoord en zou V&L door een toegekende strafworp de achterstand kunnen verkleinen. Amber Zomerdijk wist echter met een geweldige reactie dit te voorkomen, door de bal uit het doel te ranselen, maar bij de volgende aanval was ze kansloos: 6-3.

Toch nam het team van Rolf Schulte het heft weer in handen, in het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechters Verbruggen & Schootmeijer wist Lisanne Kolken het laatste doelpunt erin te pegelen. Bij rust stond daardoor een riante voorsprong (15-4) op het scorebord.

Concentratie
Na de pauze was het meteen alweer raak, na een goeie halve minuut schoot Lotte Prak de bal achter de verbouwereerde V&L-keepster Jessy Bruls. Door deze ruime voorsprong verdween de concentratie, waardoor V&L het net achter Amber Zomerdijk en later Lisanne Bakker weer meer wist te vinden. Na 10 minuten was het door doelpunten van Lisanne Kolken, Jane Kramer en Florance Kos 20-7 en was de wedstrijd beslist. Halverwege deze tweede helft, bij de stand 21-10, verrichtte Lisanne Bakker een paar geweldige reddingen. Eerst stopte ze een penalty en bij de volgende aanval had ze nog een geweldige redding in huis.

Hierna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en scoorde Jet Jimmink nog drie fraaie treffers. Dominique Koppe, Esma Staal, Maud Kruijer en twee benutte strafworpen van Lotte Prak bepaalden de eindstand en de vierde overwinning. Eindstand 30-18. Doelpunten: Lisanne Kolken 5, Lotte Prak 4, Djazzmin Trabelsi 3,Maud Kruijer 3, Jet Jimmink 3, Esma Staal 3, Silvana Koppe 3, Dominique Koppe 3, Florance Kos 1, Jane Kramer 1, Lisa Vlug 1.

Zaterdag 12 oktober speelt Juro Unirek/VZV weer een thuiswedstrijd tegen Quintus in Sporthal ’t Zijveld, aanvang 19.00 uur. Om 20.45 uur speelt VZV Dames 2 de wedstrijd in de Tweede Divisie, ook thuis tegen Commandeur/VVW Ds.1.