Hollands KroonSport

Bram Schra (9) tweede tijdens NK Quad cross

Hippolytushoef – De 9-jarige Bram Schra uit Hippolytushoef eindigde zaterdag 3 oktober op de tweede plek tijdens NK Quad cross bij de junioren. De wedstrijden zijn verreden bij de KNMV.

Bram rijdt al vanaf zijn vierde op een quad. Hij begon met en 50cc en rijdt nu inmiddels op een 100cc APEX. Dit jaar was de tweede keer dat hij meedeed met de NK quadcross bij de KNMV. Hij doet mee in de groep quad junioren, kinderen van 6 tot 9 jaar. Deze groep rijdt één training en tijdstraining gevolgd met twee manches.

Hoge bulten
De junioren rijden op harde en zachte zandbanen. Dit zijn zware banen voor die kleintjes en hun quads. Ze springen hoge bulten en moeten daarbij ook erg behendig zijn in hun bochtenwerk.

Bram heeft dit jaar door de corona maar drie wedstrijden kunnen rijden. Hij is in Halle geëindigd op een vierde plek, in Berghem ook op een vierde plek en afgelopen zaterdag in Varsseveld op een mooie derde plek. Gelukkig heeft hij alle manches uit kunnen rijden, waardoor de punten zorgden voor een welverdiende tweede plek.

Zijn ouders Mariska en Henny en zijn broertje Tom laten weten dat zij supertrots zijn op Bram. Hoe hij quad rijdt, maar ook omdat zij hem iedere wedstrijd zien groeien in zijn kunnen.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button