Hollands KroonPolitiek

Buurtbemiddelaars in Hollands Kroon gezocht

Hollands Kroon – In elke woonwijk komt het weleens voor: burenruzie. Of het nu gaat om geluidsoverlast, overlast van huisdieren, hangjongeren, pesterijen, een overhangende tak of schutting. Inwoners proberen vaak om eerst zelf het probleem op te lossen. Lukt dit niet, kan gratis buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Zij zijn getraind om te bemiddelen bij conflicten.

Op dit moment zijn binnen de gemeente Hollands Kroon veertien vrijwillige buurtbemiddelaars. “Dit team willen we uitbreiden. Daarom zijn we opzoek naar nieuwe buurtbemiddelaars”, zo laat de gemeente via haar website weten.

Aandacht, respect en vertrouwen
Buurtbemiddelaars zijn getraind om te bemiddelen bij conflicten. Deze onpartijdige bemiddelaars oordelen en beslissen niet, maar brengen buren opnieuw met elkaar in gesprek. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek. Zo’n 70% van de problemen tussen buren wordt via buurtbemiddeling opgelost.

De gemeente Hollands Kroon hoopt nieuwe buurtbemiddelaars te kunnen aantrekken en is hiervoor op zoek naar mensen die enthousiast en gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Voor deze vrijwillige werkzaamheden dienen belangstellenden minimaal twee uur per week beschikbaar zijn, zowel overdag als in de avonduren en tevens dit werk anderhalf jaar te willen doen. Een verplichte basistraining en de jaarlijkse bijscholing dient gevolgd te worden. Tot slot is het de bedoeling dat buurtbemiddelaars deelnemen aan de buurtbemiddelingsbijeenkomsten die eenmaal per kwartaal worden gehouden. Een professionele coördinator begeleidt de buurtbemiddelaars, die voor hun werkzaamheden wel een vrijwilligersbijdrage ontvangen.

Wie geïnteresseerd is in deze vrijwilligersfunctie of meer wil weten, kan contact opnemen met Fiona van Empelen, telefoonnummer 088 – 321 5000. Direct reageren kan ook via de button op deze pagina

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button