Den Helder

Woningeigenaren welkom op spreekuur energiezuinig en aardgasvrij wonen

Den Helder – Inwoners uit de gemeente Den Helder met vragen over het verduurzamen van hun woning kunnen zich aanmelden voor een persoonlijk advies op maat. Het Duurzaam Bouwloket houdt de komende tijd een aantal spreekuren op verschillende locaties In Julianadorp en Den Helder. Woningeigenaren kunnen hiervan gratis gebruik maken. Het spreekuur met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket is op afspraak.

De komende jaren gaat voor woningbezitters in Nederland veel veranderen, waarbij volop wordt ingezet op energie besparen en het aardgasvrij zijn in 2050. Het advies van de gemeente Den Helder luidt om nu al na te denken hoe de eigen woning kan aansluiten op deze veranderingen.

“Woningeigenaren realiseren zich dat zij door corona meer tijd thuis door zullen brengen. Dan wordt behaaglijk en energiezuinig wonen ineens belangrijk. Maar met welke maatregel is nu het beste voor welke type woning? Wat kost het en wat levert het op? Het Duurzaam Bouwloket heeft op alle vragen van individuele bewoners antwoord”, zo laat de gemeente Den Helder weten.

Waar en wanneer?
De spreekuren vinden plaats op de volgende data en locaties:
• 21 oktober van 16:00 tot 19:00 uur. Locatie Julianadorp; Bibliotheek Julianadorp, Keysers Plaet 1023, Julianadorp;
• 6 november van 16:00 tot 19:00 uur. Locatie Verkeerstorenweg 3, Den Helder;
• 9 november van 19:00 tot 22:00 uur. Locatie Multifunctioneel Centrum (MFC) Boerderij De Schooten, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22, Den Helder;
• 11 november van 18:30 tot 21:30 uur. Locatie Multifunctioneel Centrum (MFC) Boerderij De Schooten, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22, Den Helder.

Gemeente Den Helder werkt samen met het Duurzaam Bouwloket voor het onafhankelijk informeren van inwoners over energie besparen, ventileren en zelf opwekken van energie. Op de website www.duurzaambouwloket.nl vinden inwoners veel informatie over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.

Aanmelden moet
Het Duurzaam Bouwloket houdt rekening met de aangescherpte coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Vooraf aanmelden is verplicht en niet meer dan twee mensen van één huishouden kunnen op gesprek komen. Handen worden niet geschud en anderhalve meter afstand houden is verplicht. Geïnteresseerden voor het spreekuur kunnen zich aanmelden bij het Duurzaam Bouwloket, telefoonnummer 072- 743 39 56 of per e-mail, info@duurzaambouwloket.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button