Gemeente Den Helder ondersteunt sportclubs, uitgaansleven en inwoners bij coronacheck

Den Helder – Sinds 25 september ondersteunt de gemeente Den Helder bij het scannen van het corona testbewijs. Burgemeester Jan de Boer roept alle inwoners op de horeca, cultuursector en verenigingen te ondersteunen door goed mee te werken en op bezoek te blijven komen.

Sportverenigingen die dat willen krijgen de mogelijkheid gebruik te maken van één beveiliger die het scannen van de code op zich neemt. Twee sportverenigingen binnen de gemeente hebben tot nu toe hiervan gebruik gemaakt. Daarnaast ondersteunen beveiligers de horeca in Julianadorp en Den Helder in het kader van gastheerschap. Op drukke momenten ondersteunen zij ook bij het scannen van het corona testbewijs. Na het komende weekend van 9 en 10 oktober wordt bekeken of de ondersteuning nodig blijft.

Inwoners die het niet lukt om zelf de QR-code aan te maken kunnen naar het Informatiepunt Digitale Overheid-spreekuur in bibliotheek School 7 gaan. Vrijwilligers helpen daar met het installeren van de CoronaCheck-app op uw telefoon of tablet. Daarvoor is een DigiD noodzakelijk. Ook bij het aanvragen van een DigiD kunnen zij helpen. Het wekelijkse spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is iedere dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur, locatie Bibliotheek School 7.

Mobiele versie afsluiten