Den Helder

Lizzy Dobbe alsnog de nieuwe Miss World NL

Den Helder – Bij Lizzy zelf en de organisatie van Miss World Nederland was het al twee weken bekend, maar de organisatie zocht naar “de juiste manier om het publiekelijk bekend te maken”. Dat duurde Miss World Nederland Dilay Willemstein blijkbaar te lang, want dinsdag besloot ze het nieuws zelf op Instagram te zetten: ze gaat in december niet naar Puerto Rico voor de Miss World verkiezing. Het gevolg is dat deze reis nu voor de Helderse Lizzy Dobbe is.

Dilay is niet gevaccineerd en wil het vaccin tegen corona ook nog niet. Dat betekent dat ze niet kan afreizen naar Puerto Rico en daar dus ook niet mee kan doen aan de verkiezing. De organisatie wist dit al geruime tijd, maar een extra moeilijkheid was dat Dilay haar titel in eerste instantie niet wilde inleveren. De organisatie zag echter liever dat Lizzy niet alleen naar Puerto Rico zou afreizen om Nederland te vertegenwoordigen, maar ook officieel de nieuwe Miss World NL wordt.

De nieuwe Miss World NL Lizzy Dobbe (Van Eis Fotografie).
Titel
De afgelopen periode werd gezocht naar een nette manier om de formele overdracht van de titel van Dilay naar Lizzy te regelen. De organisatie was dinsdagavond opeens verrast door de mededeling van Dilay zelf dat ze haar titel inlevert. “Dat betekent dat Lizzy als runner-up automatisch de nieuwe Miss World NL is”, laat directrice Katia Maes weten.

De organisatie achter Miss World NL werd 21 september al door Dilay op de hoogte gebracht van het feit dat ze vanwege de verplichte vaccinatie niet naar het wereldpodium van Miss World wilde afreizen. Normaal staat in het contract dat als de formele Miss de verplichtingen niet wil nakomen, zij haar titel inlevert en die naar de runner-up gaat, maar in dit geval (corona) lag daar een extra moeilijkheid. Nu Dilay echter zelf in de media heeft gemeld dat ze haar titel inlevert, is dat probleem verholpen.

Begrip
“We betreuren de gang van zaken en vonden Dilay een fantastische Miss, maar hebben natuurlijk ook begrip voor haar beslissing. Met Lizzy hebben we echter een meer dan geweldige nieuwe Miss World NL, die ongetwijfeld hoge ogen gooit op het Caribisch eiland”, aldus Maes.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button