Den HelderHollands Kroon

Ontbijt voor werkende mantelzorgers in Den Helder en Hollands Kroon

Noordkop – Eén op de vier medewerkers is mantelzorger, maar die cijfers zijn niet algemeen bekend. Mantelzorgers durven het namelijk niet altijd te melden uit angst voor hun baan. Het Mantelzorgcentrum wil dat negatieve beeld tegengaan en heeft daarom de Dag van de Mantelzorg in het leven geroepen. In het kader van deze dag krijgen Mantelzorgers uit Hollands Kroon en Den Helder een ontbijtje aangeboden.

Marianne Weel is consulent bij het Mantelzorgcentrum en organiseert de Dag van de Mantelzorg. Ze wil mantelzorgers in het zonnetje zetten en ervoor zorgen dat ze naar buiten durven treden als mantelzorger. “Het is juist belangrijk om je leidinggevende, of een naaste collega, te vertellen wat er thuis speelt. Op die manier krijg je niet alleen meer begrip, maar kun je samen kijken naar oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld je uren meer flexibel inzetten, wat veel mantelzorgers al meer rust geeft.”

Werkende mantelzorgers uit Hollands Kroon kunnen op 3 november om 8:00 in Eetcafé Nieuwe Niedorp aan Zee, dorpsstraat 77 te Nieuwe Niedorp. Het ontbijt duurt tot 9:30, aanmelden is verplicht en kan via info@mantelzorgcentrum.nl, deelname is gratis.

Die uit de gemeente Den Helder zijn op 4 november van 8:00 welkom in Restaurant Leuk!, Willemsoord 60A in Den Helder. Het ontbijt duurt tot 9:30, aanmelden is verplicht en kan via info@mantelzorgcentrum.nl, deelname is gratis.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button