Defensie

Promotie voor de nieuwe lichting Adelborsten

Adverentie

Den Helder – De nieuwe lichting aspirant-adelborsten op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder trad in augustus aan. Na afronding van de Maritieme Introductie Periode (MIP) worden zij op vrijdag 8 oktober geïnstalleerd op het KIM. Het is traditie dat bij de installatie een delegatie van de promotie van 50 jaar eerder aanwezig is (1971).

Tijdens de afgelopen periode kwamen de aspirant-adelborsten voor mentale en fysieke uitdagingen te staan. De MIP vormde het eerste deel van de vormingsleerlijn van het KIM. In deze leerlijn wordt gekeken naar competenties als besluitvaardigheid, samenwerken, communicatie, stressbestendigheid en verantwoordelijkheidsbesef. Leiderschap is de rode draad in de opleiding. Van de aspirant-officieren voor de Koninklijke Marine wordt verwacht dat zij uiteindelijk kunnen leiden, begeleiden, ondersteunen en delegeren.

De installatie van de 120 nieuwe adelborsten wordt afgesloten met een defilé en de zogeheten mars door de stelling (Den Helder), onder muzikale begeleiding van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Het Koninklijk Instituut voor de Marine verzorgt de initiële opleiding voor marineofficieren en is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button