Cultuur/NatuurHollands Kroon

Hollands Kroon geeft bomen gratis weg

Advertentie:

Hollands Kroon – Het derde seizoen van “Meer Bomen Nu” is onlangs feestelijk geopend door minister Van der Wal. Eerder is al gemeld dat zowel Schagen als Hollands Kroon hieraan meedoen, maar vanaf nu kunnen inwoners van Hollands Kroon zich ook melden voor een groene vriend, want er worden 25.000 gratis bomen weggegeven.

Stefan Louwerse, Beleidsadviseur biodiversiteit, ondertekende namens Hollands Kroon het convenant. “We zagen dat buurtgemeente Schagen vorig jaar veel bomen weggaf. Er ontstonden zelfs files op de weggeefdagen. Deze winter verplaatsen we zelfs 25.000 bomen.”

Doe ook mee
Meer bomen zijn goed voor de biodiversiteit in de gemeente. Ze bieden dieren een veilige woonplek. Ook dragen ze bij aan een gezond klimaat en helpen ze hittestress voorkomen. Iedereen kan helpen om bomen en struiken te (ver)planten. Meld je aan om gratis bomen aan te vragen. Via de online bomenplanner is te zien waar en wanneer de bomen kunnen worden opgehaald. Ook vrijwilligers die willen helpen om Nederland groener te maken zijn welkom. Bij aanmelden is precies te zien wanneer er oogst- en plantdagen zijn in de omgeving.

Voor vrijwilligers uit de regio willen Hollands Kroon en Schagen samen een cursus geven over het herkennen van bomen en struiken in de winter. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Opgeven kan via de mail.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button