Uitgaan

Lezing over imkerij, natuur, landbouw en biodiversiteit

Advertentie:

Den Helder – De vereniging Bijenhoudersvereniging Noord-Holland Noord houdt een lezing met de titel “Imkerij, natuur, landbouw en biodiversiteit”. De spreker is Frens Pries. Hij is lector Duurzame bestuiving van gewassen/bijengezondheid aan de Hogeschool Van Hall Larenstein en Hogeschool In Holland.

Er verschijnen steeds meer mediaberichten, dat honingbijen concurreren met de wilde bijen om stuifmeel en nectar. In deze mediaberichten wordt geschermd met wetenschappelijke artikelen waarin dat staat. In de lezing zal behandeld worden hoe die onderzoeken zijn opgezet en waarom dat tot conclusies leidt zoals richtlijnen voor plaatsing van honingbijen in en rond natuurgebieden. De spreker probeert tot inzicht te komen achter de natuurlobby’s en hoe daar mee om te gaan als imker. Nog belangrijker is de conclusie dat niet concurrentie om voedsel een drijfveer zou moeten zijn, maar het bestrijden van het tekort aan voedsel voor insecten in het algemeen.

De lezing wordt gehouden in het educatiecentrum De Helderse Vallei aan de Jan Verfailleweg 620. Gratis parkeren. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Op zaterdag 8 oktober vanaf 10.00 uur is de inloop. Start van de lezing is om 10:30 uur. Koffie of thee wordt aangeboden voor twee Euro. Bij voorkeur contant betalen. Aanmelden via bijenhouderverenigingnhn@gmail.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button