Den Helder

Opruimactie wees- en wrakfietsen in Helderse binnenstad

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder is een actie begonnen om verlaten en kapotte fietsen in het stationsgebied en het centrum op te ruimen. Fietsen krijgen een label opgehangen waarna ze een tijdje later worden weggehaald.

“Den Helder wil graag fietsvriendelijk zijn, met nette en veilige straten en voldoende ruimte om de fiets neer te zetten. Wees- en wrakfietsen zijn daarbij niet gewenst”, zo laat de gemeente weten. Er wordt ook gekeken naar verkeerd of gevaarlijk geplaatste bromfietsen. Na een waarschuwing te hebben gegeven, gaat de gemeente wees- en wrakfietsen weghalen.

Eerst krijgt de fiets een label: Geel (wrak) of groen (wees). Wrakfietsen krijgen vervolgens na 3 dagen een rood label. De eigenaar heeft dan nog een uur de tijd om de fiets weg te halen. Weesfietsen krijgen na 14 dagen een blauw label. De eigenaar heeft dan nog 48 uur de tijd om de fiets weg te halen. Wanneer hier niet aan wordt voldaan worden de fietsen meegenomen naar de fietsenbewaarplaats bij de gemeentewerf aan de Ambachtsweg 25. De gemeente controleert de meegenomen fietsen tevens op heling.

Voor vragen over een weggehaalde fiets kan een e-mail worden gestuurd naar fiets@denhelder.nl of worden gebeld naar 14 0223. Meer informatie staat op de website van de gemeente.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button