Nieuws

Sein18 opent op station Anna Paulowna (Video)

Anna Paulowna – Op het station van Anna Paulowna is een nieuwe aanwinst te vinden. Sein18, een dagbesteding van ’s Heeren Loo, biedt de treinreiziger een goede kop koffie en haar cliënten een fijne werkplek.

Bij ’s Heeren Loo wonen en werken cliënten met een verstandelijke beperking. Rianne Waanders, regiodirecteur van ’s Heeren Loo Noordwest Nederland, vertelt dat de dagbesteding een van de belangrijkste dingen is in het leven van een cliënt. “Naast dat wij een goede woonplek willen bieden, willen we ook graag dat cliënten op een goede manier hun dag invullen.” Een nuttige invulling van de dag en tegelijkertijd meedraaien in de maatschappij is nu precies wat de cliënten bij Sein18 kunnen doen.

“We zijn heel trots dat we vandaag de officiële opening hebben van Sein18”, aldus Eveline Vogelzang. Als manager zorg ziet zij als geen ander hoe sterk de behoefte van haar cliënten is om een nuttige dagbesteding te hebben. “Iedereen, ook jij en ik, willen er toe doen, we willen voldoening in ons leven. De cliënten doen er toe, ze doen mee, en we doen het echt samen.”

Meer dan alleen een restauratie
Denise is cliënt en gaat binnenkort aan de slag in de stationsrestauratie. Bezoekers kunnen hier niet alleen terecht voor een kop koffie en een tosti, maar ook voor mooie handgemaakte producten. “De spullen hier zijn allemaal handgemaakt. We maken bijvoorbeeld kaartjes die je kan geven tijdens een verjaardag, of een geboorte”, vertelt Denise.

Ook wethouder Maarten Versluis was aanwezig bij de opening. Het openen van werkplekken voor mensen met een beperking is volgens hem van groot belang. “We willen als gemeente natuurlijk iedereen een leven geven dat volwaardig is, en daar hoort ook bij dat je echt deelneemt”, aldus Versluis. “Ik vind het fantastisch dat plekken als deze er zijn.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl of via het algemene telefoonnummer van de redactie: 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button